1. Glasvezel draagt bij aan flexibele zorg

  Glasvezel draagt bij aan flexibele zorg

  Thema: Glasvezel internet, Telefonie

  Bij GGZ In de Bres staan verbindingen Bij GGZ In de Bres staan verbindingen centraal. Verbindingen tussen hulpverleners en cliënten, tussen lichaam, ziel en geest. Maar ook verbindingen tussen de vestigingen Assen, Drachten, Groningen en Lelystad.
 2. Friesland met glasvezel in voortrekkersrol

  Friesland met glasvezel in voortrekkersrol

  Thema: Glasvezel

  Er wordt driftig gegraven in Friesland. Op grote schaal wordt namelijk de oude infrastructuur voor telecommunicatie en ict vervangen. Koperdraad maakt daarbij plaats voor hightech glasvezel.
 3. Cover my back!

  Cover my back!

  Thema: Kennisbank

  Cover my back and I will be your back-up. Deze zin zou zomaar afkomstig kunnen zijn uit een dialoog van een spannende film. Voor de provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden is het echter nuchtere automatiseringsrealiteit. Beide partijen hebben namelijk een overeenkomst gesloten om met gesloten beurzen van elkaars computerruimte gebruik te maken en hier uitwijkapparatuur te plaatsen.
 4. Glasvezel geeft Fries toerisme voorsprong

  Glasvezel geeft Fries toerisme voorsprong

  Thema: Glasvezel internet, Maatwerk, Internet

  Steeds meer bedrijven nemen afscheid van ADSL en telefoonlijn en stappen over op 'glasvezel' voor communicatie en automatisering. Met een vrijwel onbeperkte capaciteit en hoge betrouwbaarheid leent glasvezelbreedband zich namelijk voor innovatieve toepassingen die met de huidige verbinding niet of nauwelijks mogelijk zijn.
 5. Friso Bouwgroep zet data centraal

  Friso Bouwgroep zet data centraal

  Thema: Glasvezel internet

  Kort na de tweede wereldoorlog sloegen drie Sneker bouwbedrijven de handen ineen om hun bijdrage aan de wederopbouw van Nederland te leveren. Onder de naam Friso - een samenvoeging van "Friese onderneming" - werd het Noorden in korte tijd aan duizenden nieuwe huizen geholpen. Zestig jaar later is Friso Bouwgroep uitgegroeid tot een allround aannemer met uiteenlopende disciplines in huis en is het werkgebied al lang niet meer beperkt tot de bouw van huizen.